top of page

Nokvorst herstellen

Bij oudere daken komt het regelmatig voor dat er enkele dakpannen stuk zijn, panlatten niet goed meer zijn of de nokvorsten kapot zijn of los liggen. Met name wanneer de nokvorsten nog in cement liggen, zullen hier op den duur problemen mee ontstaan doordat de specie poreus gaat worden. Hierdoor kan het water doorslaan met lekkage als gevolg, bovendien komen de nokvorsten dan los te liggen.

Nokvorsten zijn de speciale pannen op de nok van het dak.
Bij oudere huizen zijn die meestal met cementspecie vastgelegd, deze specielaag zal op den duur brokkelig of poreus worden waardoor vocht wordt opgenomen. In de winter zal dit vocht gaan opvriezen en omdat specie niet kan krimpen of uitzetten zal de specielaag gaan scheuren en komen de nokvorsten los te liggen, met als gevolg dat er lekkage zal optreden of de nokvorsten bij een stevige wind van het dak zullen waaien.

Hoe gaan we te werk?

Nadat WHB DAKspecialist geconstateerd heeft dat er een reparatie of restauratie nodig is, kijken we of de dakpannen en nokvorsten nog hergebruikt kunnen worden. We leggen de losliggende cementdelen en nokpannen opnieuw vast met Flexim. Flexim is een cementvervanger dat elastisch blijft met het voordeel dat het niet meer scheurt en loslaat.

WHB7.JPG

Restauratie

Wanneer de dakpannen en nokvorsten niet meer in goede staat zijn, en ook niet gerepareerd kunnen worden, dan is een restauratie nodig. Dit houd in dat: de eerste rij dakpannen en de nokvorsten verwijderd worden. Als dat gebeurd is wordt het dak voorzien van een ruiterbalk.(op deze balk liggen de nokvorsten.) Vervolgens worden er nieuwe dakpannen geplaatst en wordt er een ventilatieband aangebracht. (Dit zorgt ervoor dat het houtwerk kan blijven ventileren). Tevens worden de nieuwe nokpannen gemonteerd.

Van een kleine reparatie tot vernieuwen van uw gehele dak, staat dakdekkersbedrijf WHB Dakspecialist voor u klaar.

bottom of page